logo van therapeutische massagepraktijk season tree
vergoedingen

Hernia

Bij een rughernia steekt een tussenwervelschijf tussen twee wervels uit waardoor de zachte kern van de tussenwervelschijf uitpuilt en er druk komt op de zenuw. Vaak gaat dit gepaard met hevige pijn. De meeste hernia’s komen voor in de onderrug waar de zenuwen de benen aansturen. Uitstraling naar de billen en benen komt daarom veel voor met pijn, tics, krampen, een doof gevoel en koude voeten.

Omdat de coördinatie van de zenuwsignalen verstoord is, kan ook een klapvoet het gevolg zijn. De spieren die de voet en tenen heffen, werken niet meer stabiel waardoor bij het lopen de voet niet goed afwikkelt of naar beneden valt. 

Herstellen van een hernia door Shiatsu

Shiatsu is rustige massage met een druk en strijktechniek gericht op het behandelen van eshen meridiaansysteem.  Meridianen zijn energiebanen waardoor voedende energie stroomt en die verbonden zijn met lichaamsdelen, organen, zintuigen en met de psyche.  Er zijn 12 hoofdmeridianen met acupunctuurpunten. 

Bij stress en vermoeidheid hebben acupunctuurpunten de neiging om verstopt te raken, waardoor het gebied slechter gaat functioneren. Een hernia is voor het lichaam zeer stressvol.  

Met shiatsu worden blokkades opgeheven zodat de energie weer kan stromen, waardoor gestrest weefsel in de rug en benen zich weer kan herstellen. 
Om te herstellen van een hernia wordt de behandeling in eerste instantie gericht op de blaasmeridiaan.

Dit is de langste meridiaan in ons lichaam en deze is verbonden met alle organen en weefsels. De blaasmeridiaan loopt over het hoofd, de gehele rug, door de benen en de kuit. Door deze meridiaan te behandelen, wordt er al een flink stuk van de klachten weggenomen. 

Vervolgens worden alle meridianen in het been behandeld met shiatsu om verkrampingen los te maken, de doorbloeding te bevorderen en de vitaliteit in het been terug te krijgen. Verkrampte tenen worden losgemaakt zodat de voet weer op een ontspannen manier het evenwicht gaat regelen voor het lichaam. 

Sneller herstellen van een hernia door middel van een shiatsu behandeling? Bekijk deze pagina of neem direct contact met mij op via onderstaande knop! 

Direct contact opnemen