logo van therapeutische massagepraktijk season tree
Massage Zwolle

Massage Zwolle

Bij reflexologie in een massage wordt er onderzocht waar en hoe diep een blokkade zit. De massagetechniek wordt daarop aangepast om het los te krijgen. Dit kan met huidrollen, bindweefselmassage, massage van de oppervlakkige spieren en /of de diepere spieren. Het komt voor dat er in meerdere lagen en zones disbalans te vinden is. Dan worden de diverse lagen behandeld zodat er weer een betere samenwerking komt in het hele lichaam.

De kracht van een genezende massage zit in een goede afstemming met het lichaam en het toepassen van de juiste techniek op de goede plek. Het lichaam heeft verschillende weefsel lagen met elk hun eigen functie. De massage richt zich op de laag en zone die uit balans is.

Een massage op de huid kalmeert het zenuwstelsel, heeft invloed op onze organen, hormoonaanmaak en bloeddruk. Het bindweefsel heeft een belangrijke transportfunctie in het afvoeren van afvalstoffen en in de toevoer van voedingsstoffen. Bindweefselmassage maakt opgeslagen afvalstoffen los en voert het af. Hierdoor is er minder kans op ontstekingen en komt er meer ruimte voor de voedende stoffen. Onze spieren zorgen voor onze bewegelijkheid en houding. Bij verkramping verkorten en verzuren de spieren en worden organen onderdrukt in hun functioneren. Met massage worden de spieren en zones verwarmd, opgerekt en onderling met elkaar in balans gebracht om een goede houding terug te krijgen. Vastzittende energie wordt gestimuleerd om te gaan stromen.

De behandeling

Bij een eerste afspraak wordt een anamnese (medische voorgeschiedenis) afgenomen waarin, naast de specifieke klachten, ook andere klachten besproken worden die invloed kunnen hebben op de klacht waarvoor u in behandeling komt. Daarna vindt er lichamelijk onderzoek plaats. Door druk, beweging en massage toe te passen onderzoek ik het de huid,  lymfesysteem, zenuwstelsel, het bindweefsel, oppervlakkige en diepliggende spierlagen en peesaanhechtingen op blokkades en littekens. Naar aanleiding van het onderzoek wordt er een behandelplan gemaakt om de betreffende problemen te behandelen en het herstellend vermogen van het lichaam te activeren.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de degeneratie (achteruitgang) in de weefsels en organen. Na 3 behandelingen wordt er geëvalueerd en moet merkbaar zijn dat de behandeling tot herstel leidt. Het kan zijn dat drie behandelingen al voldoende is om weer verder te kunnen. Bij vergevorderde degeneratie kan massage uitkomst bieden om het proces van achteruitgang te vertragen.

Welke klachten zijn te behandelen met massage?

  • Reumatische aandoeningen - Bij reumatische aandoeningen is het slijmvlies van het gewrichtskapsel ontstoken, het kraakbeen beschadigd of is er pijn aan bindweefsel in het lichaam en rondom gewrichten.
  • RSI - RSI zijn spier en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en nek. Klachten beginnen meestal als tintelingen, een doof gevoel, lichte pijn en hoofdpijn. Dit kan verergeren tot chronische pijn en stijfheid een tennisarm en carpaal tunnelsyndroom.
  • Bekkenpijn - Het bekkengebied brengt kracht over tussen de rompen de benen. Het bestaat uit verschillende botdelen en gewrichten en spieren. Pijn kan veroorzaakt worden door verweking bij bijvoorbeeld zwangerschap, overbelasting bij sport en werk of een ongeval.
  • Restless legs - Bij restless legs zijn er onverklaarbare tintelingen die opkomen tijdens ontspanning zoals zitten en bij slapen. De enige manier om deze tintelingen te verminderen is het bewegen van de benen.

Er zijn veel klachten te behandelen met massage zoals vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in spieren en gewrichten, darmproblematiek, hartkloppingen, slapeloosheid, emotioneel disbalans. Mocht u informatie willen of willen weten of massage iets voor u kan betekenen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om dit te bespreken.

Massage behandeling in Zwolle

Bij Season Tree in Zwolle kunt u terecht voor een massage behandeling. Als reflexzonetherapeut behandel ik klachten met natuurlijke kennis die al eeuwen door de mensheid toegepast wordt. Laat je lijf leven!

Video

Tarieven en vergoedingen

Als therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereniging de VNT en sta in de zorggids geregistreerd. Met een aanvullende verzekering worden de behandelingen door de meeste verzekeraars deels of geheel vergoed. U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden.

Intake     €67,50 90 minuten

Consult   €60,00 60 tot 90 minuten

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig. Ik raad u wel aan om uw huisarts van de behandelingen op de hoogte te brengen en te overleggen.

massage