logo van therapeutische massagepraktijk season tree
shiatsu behandeling zwolle

Stimuleren van de doorstroom van de levensenergie

Bij meridiaanreflexologie (afgeleide v.d. shiatsu) wordt met de handen en vingers op een speciale manier druk- en strijktechnieken uitgeoefend over een meridiaan, waardoor verstoringen oplossen en de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Het stimuleert de levensenergie, is helend, verbetert de doorbloeding, kalmeert en is pijnstillend.

De levensenergie stroomt door een netwerk van 12 energiebanen die door het hele lichaam lopen. Deze energiebanen worden meridianen genoemd en hebben energiepunten; de acupunctuurpunten. 

Meridianen lopen door het hele lichaam en verbinden lichaamsdelen, organen, zintuigen en de psyche met elkaar. Bij een verslechtering van de gezondheid hebben deze  acupunctuurpunten de neiging om stress en vermoeidheid op te slaan. Doordat de punten ‘verstopt’ raken, stroomt de energie niet of minder en dit kan verstoring geven.

Verstoringen uiten zich eerst in vage klachten, maar bij langdurige verstoring kunnen hieruit ziektebeelden ontstaan, zoals burn out, psoriasis, chronische blaasontsteking.

Behandeling

Bij een eerste afspraak neem ik een anamnese (medische voorgeschiedenis) af waarin, naast de specifieke klachten, ook andere onderwerpen worden besproken die eventueel invloed kunnen hebben op de klacht waarvoor u komt. Het kan zijn dat er direct al duidelijk is welk meridiaan er behandeld gaat worden, maar soms is het nodig om door middel van lichamelijk onderzoek meer inzicht te krijgen in de conditie van de meridianen. Ik onderzoek waar te veel of te weinig energie in het lichaam aanwezig is, hoe de conditie van de spieren en het bindweefsel is.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de degeneratie (achteruitgang) in de weefsels en organen . Na 3 behandelingen wordt er geëvalueerd en moet merkbaar zijn dat de behandeling tot herstel leidt. Het kan zijn dat drie behandelingen al voldoende is om weer verder te kunnen. Bij vergevorderde degeneratie kan shiatsu uitkomst bieden om het proces van achteruitgang te vertragen. 

Welke klachten zijn te behandelen?

  • Herstel na hernia - Bij een rughernia steekt een tussenwervelschijf tussen twee wervels uit waardoor de zachte kern van de tussenwervelschijf uitpuilt en er druk komt op de zenuw. Vaak gaat dit gepaard met hevige pijn. 
  • Whiplash - Bij een whiplash krijgt de nek een klap, waardoor de spieren, weefsels en wervels worden opgerekt, hierdoor kan letsel ontstaan aan alles wat zich in en rondom de nek bevindt.
  • Chronische bijholteontsteking (sinusitis) - Bij sinusitis zijn de bijholtes ontstoken. Kenmerken hiervan zijn een verstopte neus en pijn in de bijholten van de bovenkaak, rondom ogen, neus en wangen of het voorhoofd.
  • Vermoeidheid  - Vermoeidheid gaat vaak gepaard met lamlendig gevoel, vermoeide ogen, geheugenproblemen of klachten in de nek, schouders of rug. 
    De oorzaken kunnen heel divers zijn; na een intensieve periode van veranderingen, verlies, na herstel van een ziekte of een operatie, stress, een ongezond leefpatroon, sensitiviteit.

Meridiaanreflexologie heeft ook effect bij ademhalingsaandoeningen, emotionele spanningen en stress, hormonale verstoringen, huidproblemen, rug, nek, schouderklachten, spijsverterings- en stofwisselingsklachten.

Twijfelt u of deze techniek iets voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij.

Als Reflexzonetherapeut behandel ik klachten met natuurlijke kennis die al eeuwen door de mensheid toegepast wordt.

Zorg goed voor je lichaam. Het is de plek waarin je altijd leeft!

Video

Tarieven en vergoeding

Als therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereniging de LVNT en sta ik in de zorggids geregistreerd. 
Met een aanvullende verzekering worden de behandelingen door de meeste verzekeraars deels of geheel vergoed. U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden.

Intake   € 67,50  90 minuten
Consult € 60,00 60 tot 90 minuten

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig. 
Ik raad u wel aan om uw huisarts van de behandelingen op de hoogte te brengen en te overleggen.

shiatsu behandeling