logo van therapeutische massagepraktijk season tree
voetreflexologie zwolle

Voetreflexologie

Voetreflexologie kan ingezet worden bij  diverse klachten als spierspanning, concentratieproblemen, hormonale klachten, vermoeidheid, onrust, verminderde weerstand, maagproblemen, ademhalingsproblematiek, emotioneel disbalans etc.

Mocht u zich afvragen of voetreflexologie iets voor u kan betekenen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om dit te bespreken.

Voeten geven informatie hoe het met de gezondheid gesteld is.
In de voeten zijn verschillende lagen en zones van het lichaam te voelen (het ectoderm, mesoderm, endoderm). Deze lagen en zones spiegelen uw lichaam, zoals het zenuwstelsel, spierweefsel en organen.

Door deze lagen en zones te onderzoeken is het mogelijk om te achterhalen waar een klacht vandaan kan komen. Door de zones die uit balans zijn te behandelen, wordt het lichaam gestimuleerd om te functioneren zoals het de bedoeling is. Er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden. Het stretchen van de huid heeft invloed op het zenuwstelsel, openingsgrepen maken de voetbotjes en diep spierweefsel los wat invloed heeft op uw basishouding, druk- en massage techniek stimuleren of kalmeren uw organen.

               

Behandeling 

Bij een eerste afspraak wordt een anamnese (medische voorgeschiedenis) afgenomen waarin, naast de specifieke klachten, ook andere klachten besproken worden die invloed kunnen hebben op de klacht waarvoor u in behandeling komt. Daarna vindt er een voetonderzoek plaats. 

Door druk, beweging en massage toe te passen onderzoek ik het zenuwstelsel, de organen en spierlagen op overspanning, onderspanning, verhitting, koude, los weefsel, verkramping en energetisch.

Aantal behandelingen

Het onderzoek wordt met u besproken en we maken een behandelplan voor de eerste drie sessies. 

Meestal is er al tijdens en na de eerste sessie een reactie waar te nemen in uw lichaam. Na drie sessies moet er een verbetering merkbaar zijn en vindt er een evaluatie plaats of doorbehandelen nodig is.

Welke klachten zijn te behandelen

  • Prikkelbaardarm syndroom – Bij prikkelbaar darmsyndroom is er vaak afwijkende ontlasting, stekende pijn, brandend maagzuur, winderigheid, maagkramp. Men is vatbaar voor spanning en veranderingen in het dagelijkse routine zoals voeding, leefsituatie, reizen en sociale evenementen.
  • Slapeloosheid – Bij slapeloosheid kan men moeilijk inslapen, doorslapen of wordt men te vroeg wakker. Overdag uit dit vaak in lusteloosheid, vermoeidheid, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, verminderde weerstand zowel fysiek als emotioneel.
  • Hoofdpijn – Er zijn vele vormen van hoofdpijnen. Spanningshoofdpijn die ontstaat door spierspanning in de hals, schouders en nek, ontspanningshoofdpijn ontstaat bij rust na inspanning, migraine door problemen met prikkelverwerking in de hersenstam.
  • Hielspoor – Hielpijn komt het meeste voor in het midden van de hiel maar soms ook aan de voorkant of aan de zijkant. Oorzaak van de pijn kan zijn verkalking, peesplaatontsteking of te weinig vetkussentjes in de voet. Vaak gaat het gepaard met strakke kuitspieren en pijn in de achillespees.

Voetreflexologie behandeling Zwolle

Bij Season Tree in Zwolle kunt u terecht voor voetreflexologie. Als massagetherapeut behandel ik klachten met natuurlijke kennis die al eeuwen door de mensheid toegepast wordt.

Zit de oplossing in uw voeten?

Tarieven en vergoeding

Als therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereniging de VNT en sta in de zorggids geregistreerd. 
Met een aanvullende verzekering worden de behandelingen door de meeste verzekeraars deels of geheel vergoed. U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden.

Intake   € 67,50   90 minuten
Consult € 60,00   60 tot 90 minuten

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig. 
Ik raad u wel aan om uw huisarts van de behandelingen op de hoogte te brengen en te overleggen.

Wist u dat?

Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd met een MRI door een universiteit in Japan blijkt dat er een verbinding is tussen een specifiek reflexologiepunt en een specifiek punt in de hersenen. De reflexzone punten van het oog, de schouder en de dunne darm gaven een toename van bloedtoevoer op het gebied van de hersenen waar het verwacht zou worden als het orgaan zelf aangeraakt zou worden. 

voetreflexologie