logo van therapeutische massagepraktijk season tree
vergoedingen

Whiplash

Bij een whiplash krijgt de nek een klap, waardoor de spieren, weefsels en wervels worden opgerekt, hierdoor kan letsel ontstaan aan alles wat zich in en rondom de nek bevindt. Zoals letsel aan wervels, spieren, pezen en banden, de zenuwbanen, de hersenstam, hersenweefsel en in meridianen.

Als gevolg hiervan kunnen diverse klachten ontstaan zoals; overgevoeligheid voor licht en geluid, pijn en stijfheid in de nek, pijn in de armen en schouder, duizeligheid, vermoeidheid, emotionele veranderingen, slaapproblemen, concentratieproblemen en hormonale disbalans.

Behandeling van top tot teen

Bij het behandelen van een whiplash zal er eerst aandacht besteed worden aan de doorstroming van de benen en voeten naar de grond. Door de klap is men even van de aardbodem geschud en cliënten voelen zich soms letterlijk zweven.  

Het behandelen van de benen en voeten is nodig om weer verbinding te maken met de aarde zodat het overprikkelde systeem spanning kan afvoeren via de voeten. Vervolgens wordt er overgegaan op andere gekwetste gebieden zoals de rug en de nek. Bij de atlaswervels zitten belangrijke energiecentra die invloed hebben op hoofdpijn, evenwichtsstoornissen, nekstijfheid, spraakverlies.

Deze energiecentra hebben bij een whiplash veel stress opgeslagen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de acupuntuurpunten bij de atlaswervels en de gehele schedelrand om krampen op te lossen. In het midden van het hoofd zitten acupunctuurpunten die het hormoonstelsel beïnvloeden. Deze punten worden behandeld om bijvoorbeeld de slaap weer te bevorderen. De meridianen en acupunctuurpunten van de benen, rug, het hoofd,  de nek , en de schouders worden zo gestimuleerd om opgeslagen stress los te laten en de energie weer te laten stromen waardoor klachten verminderen of verdwijnen. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden?

Direct contact opnemen